Zapraszam do...

piątek, 23 sierpnia 2013

Ulica Śliwkowa

To niby ciasto można robić cały rok. Z jabłek, truskawek, porzeczek, malin, śliwek, brzoskwiń albo innych owoców które posypuje się kruszonką zwykłą albo jak u mnie kruszonką z płatków owsianych i wstawia do piekarnika. Ale śliwkowe jest najlepsze :)
 I pachnie jak prawdziwe ciasto :)






23 komentarze:

  1. SUper!!U mnie też śliweczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To już naprawdę idzie jesień jak już ciasto śliwkowe w roli głównej :))
    Pozdrawiam Monika :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To się nazywa chyba crumble, mam ochotę go zrobić, a Ciebie zapraszam do mnie na mój torcik limonkowo-miętowy:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mówię zapiekane owoce, a Twój torcik piękny :0 pozdrawiam

      Usuń
  4. To ja poproszę o przepis na Twoją płatkową kruszonkę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1 część masła + 1/2 płatków owsianych górskich + 1/2 mąki + 1 cukier= moja kruszonka, pozdrawiam

      Usuń
  5. To nasz ulubiony deser, od kiedy zepsuł się piekarnik i działa tylko górna grzałka :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze jakaś alternatywa była, ja lubię bo jest szybki :))pozdrawiam

      Usuń
  6. Mniam:) nie wiedziałam, że można i tak:) aż mi zapachniało:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Masz rację - coś jest że ze śliwkami najlepiej smakuje. A co dodajesz do tych płatków na wierzch?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale zapach jest najlepszy jak się piecze :) Na kruszonkę:
      1 część masła + 1/2 płatków owsianych górskich + 1/2 mąki + 1 cukier= moja kruszonka, pozdrawiam

      Usuń
  8. o kurcze ale super pomysł! ja szukam czy się ciąg dalszy nie zgubił, a tu taki sprytny pomysł. i to co lubię pieczony owoc i kruszonka mniam

    OdpowiedzUsuń
  9. Och-już jesienne ciasto:-) Uwielbiam śliwki!!
    Pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  10. Mniam! Uwielbiam śliwki pod każdą postacią! Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
  11. Wygląda smakowicie i zapewne wybornie smakuje. Pozdrawiam cieplutko. Ania:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda smakowicie i zapewne wybornie smakuje. Pozdrawiam cieplutko. Ania:)

    OdpowiedzUsuń

Miły gościu! Dziękuję za wizytę i pozostawienie po sobie śladu :) Zapraszam do obserwowania mojego bloga.