Zapraszam do...

poniedziałek, 6 października 2014

Dalsze weck - owanie


Po powidłach nastąpił czas na wytrawny smak.Przepis jak na sos: czosnek lub cebula, cukinia, papryka słodka, chili, pomidory. Taki sos do słoików i do pasteryzacji. Potem wykorzystuje to do naleśników. Piękne weck-i mi wyszły, sama jestem w szoku. A w największym szoku są moi bliscy, że mnie weck - owanie naszło. Ale to wina tych słoików z wyprzedaży. Teraz tylko muszę kupić takie nakładki na otwarte słoiki, plastikowe cuda by dżemik chwilkę w lodówce mógł postać.
Pozdrawiam


12 komentarzy:

  1. Pięknie wyglądają Twoje przetwory- nie wątpię, że są pyszne, aż by się chciało spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Normalnie oglądam i ślinka mi cieknie:)). U mnie by nie wytrzymały dnia w spiżarni, wszystkie na poczekaniu bym zjadła:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Pierwszy raz widzę takie słoiki , są super. Zawartość smakowicie się prezentuje. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są fajne. Udało mi się kupić z wystawki , a są drogie . pozdrawiam

      Usuń
  4. Bo takie słoiczki to same inspirują do pracy! :)

    OdpowiedzUsuń

Miły gościu! Dziękuję za wizytę i pozostawienie po sobie śladu :) Zapraszam do obserwowania mojego bloga.