Jako połowiczna Matka - Polka kupuję półprodukty, które potem wykorzystuję w życiu codziennymi i tym świątecznym. I właśnie tak było w te święta :0 Kupiłam bezowe krążki i postanowiłam zrobić tort. Pieczenie bezowych blatów, a potem suszenie w piekarniku- to jest poza moim zasięgiem... A do tego bardzo lubię te słodkie cuda. Prawie pod każdą postacią. Najbardziej z truskawkami albo malinami i śmietaną - milion kalorii. Do tego zrobiłam krem budyniowy - mój ulubiony i śmietankę ubiłam. Potem owoce- kwaśne kiwi i puszkowane brzoskwinie. Powiem szczerze - robi się to bardzo szybko- czyli tak jak lubię :) Smakowało super, a wyglądało... tak jak na zdjęciach :)
pozdrawiam
No i torcik jak sie patrzy :)
OdpowiedzUsuńTez lubię szybkie rozwiązania hiih :)
Buźka !
Expressowy :) pozdrawiam
UsuńNie , no takich rzeczy z rana nie wolno robić!!!
OdpowiedzUsuńTorcik bezowy wygląda cudnie, też zawsze chciałam taki upiec ale własnie te blaty bezowe mnie zniechęcały. Gdzie je kupujesz? Nie wiedziałam, że w ogóle można kupić gotowe:-)
W moim 9 tysięcznym miasteczku jest coś takiego jak sklep GS :) Pieczenie - mnie też zniechęcało :) pozdrawiam
Usuńjezor moj siega do podlogi, widac ze pychota!!!
OdpowiedzUsuńProsty i smaczny :)) pozdrawiam
Usuńo mój Boże Kobieto igrasz :) palce lizać noooooo :)nie wiedziałam, że można kupic gotowe blaty bezowe :)))))))
OdpowiedzUsuńTe wyglądają jakbym je sama upiekła, nie jak sklepowe, które w kartonikach sprzedają - takie białe jak śnieg. I tak smakowały. To takie słodkie wspomnienie ... pozdrawiam
UsuńAle narobiłaś smaku,mniam...:))
OdpowiedzUsuńTeż to już ze smakiem wspominam. Torcik poszedł w jedna świąteczna kawkę. Przed obiadem go zrobiłam w niedzielę świąteczną i nie dotrwał do wieczora... pozdrawiam
UsuńTorcik wygląda smkowicie.Jestem wielką fanką toru Pavlowej i wprawiłam sie w robieniu tego zabójczego deseru ALE mimo dość prostego przepisu,rzeczywiście nie zawsze bezy wychodza idealnie.Jesli tylko mam okazję próbuje tego cudnego tortu-dla mnie nigdy za słodki!Gratuluję wyrobu i cieplo pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDla mnie też jest taki akurat, ale moje chłopaki mówią, że lukier starszny :) pozdrawiam
UsuńKocham bezy pod każdą postacią.Tort wygląda i pewnie smakuje pysznie.Pozdrawiam Anna
OdpowiedzUsuńOj był pyszny, czekam na truskawki bo z nimi smakuje najlepiej :) pozdrawiam
Usuńwooow!!! Pychotka :D
OdpowiedzUsuńno właśnie, pozdrawiam
Usuń