Moje ulubione danie grillowe to ser pleśniowy z żurawiną. Ale na ostatniej rodzinnej uroczystości gospodarze uraczyli nas alternatywą do tego prostego dania. Równie prostą ale jeszcze smaczniejszą. Dzielę się tym pomysłem bo jest taki jak lubię: prosty i szybki w realizacji.
Ser typu camembert przecinamy jak jak bułkę i smarujemy żurawiną, potem składamy i owijamy ciastem francuskim- gotowym. I do piekarnika aż się zarumieni... Pychota i prostota.
Trochę krótko mi wyszło. Oglądam wasze wnętrza i szukam pomysłu na swoje, który to pomysł już była ale minął jego czas... Zagruntowane pokoje, które czekają na kolor... Błękitny, szary, biały...a potem się zobaczy jak się z tym będzie żyło...
Taki serek, to może być pychota, koniecznie muszę zrobić bo lubię sery :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Dorota
Polecam. Mam nadzieję, że będzie Ci smakował tak jak nam :) pozdrawiam
Usuńciekawy pomysł z tym serem :)
OdpowiedzUsuńz ciasta francuskiego można robić wiele fajnych rzeczy :)
Mój drugi typ albo i pierwszy to ze szpinakiem :) pozdrawiam
UsuńSuper przekąska ! Prosta i w przygotowaniu, a połączenie ciasta francuskiego i sera na pewno wyjątkowe ! Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńTak jest fajna nim serki trafia na grillowanie :) pozdrawiam
UsuńTakie coś znam z patelni:) Pozdrowienia
OdpowiedzUsuńW piekarniku chyba lepiej i można kilka zestawów przygotować, pozdrawiam
UsuńCiekawa przekąska, zrobię :) pozdrawiam aga
OdpowiedzUsuńWarto ją zrobić by się przekonać :0 pozdrawiam
UsuńTo po prostu musi być niesamowicie pyszne! Z chęcią spróbuję podobne cudowności zrobić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Jego siłą jest prostota i dostępność dla każdego :) pozdrawiam
UsuńZapiekany ser camembert to nasze piatkowe danie na szybko :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Jest pyszny na przekąskę :) pozdrawiam
UsuńUwielbiam serek grillowany, chociaż to bomba kaloryczna ;)
OdpowiedzUsuńO tak, ma milion kalorii z tym ciastem i żurawinką... pozdrawiam
Usuń